2013. április 6., szombat

Egy kis kertészkedés

Hát az időjárás nem épp a legmegfelelőbb, de nem is baj, hisz a palántázást úgy is bent végezzük!
Mi tavaly kaptunk nagy kedvet ehhez. És akkor, amikor azt a paradicsomot ettük, ami a mi kertünkben termett, már biztosan tudtuk, hogy ez jövőre se lesz másként.
Ha már megkóstoltuk a sajátunkat, érezhetőn sokkal finomabb, mint a bolti, hisz mi locsolgattuk és tudjuk, hogy nem tartalmaz semmilyen vegyszert. Így hát két héttel ezelőtt,csíráztatni tettük a paprikát, a koktél paradicsomot és a sima paradicsomot ( mi a tavalyról eltett magokból, de a boltokban is kaphatók).

Elültetés.
 Utána, rászórunk egy kis földet és meglocsoljuk. Mivel a locsolókannából kijövő erős vízsugár kimosná a magokat, ezért a kis pet palackból készítettünk "locsoló kannát" :
A tetejét kilyukasztottuk egy "erősebb" tűvel ( nem is muszáj felforrósítani a tűt!):

Utána pedig letakartuk egy kis műanyag fedéllel ( amibe a húsokat lehet kapni, kis doboz, az tökéletes ( aljának, tetejének!)) És már ki is lehet tenni az ablakba.
Ha többféle magot ültettünk, érdemes ráírni a dobozra, mert összefogjuk keverni!


És mára már egész nagyok lettek.
( Nekünk mindig a koktél paradicsom szokott kinőni legelőször.)


paradicsom:
 paprika:
koktél paradicsom: ( olyan nagy lett, hogy le kellett venni a fedelet, a fedél segíti, hogy ne száradjon ki hamar a föld.)
 Jó kertészkedést!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése