2015. augusztus 22., szombat

Emlékek Merengő

A semmiből jönnek, és a semmibe tartanak... Csak néhány másodpercig él a szívemben, csak egy szempillantásig látom magam előtt, de mégis mintha újra ott lennék, mintha újra élném.

Érdekes dolog ez az emlékezés. Nem igazán tudom, hogy mikor, miért törnek fel bennem régi emlékeim. S talán nincs is rá magyarázat. Elég egy kép, egy ember, egy hang, egy ismerősen csengő mondat... elég egy pillanat.

A jelenben élünk, a jelent alakítjuk, változtatjuk, próbálunk minden percet kiélvezni ennek a különleges dolognak... a most-nak, a pillanatnak. S miért különleges? Mert észre sem vesszük és már el is múlt. A jelennek ebben rejlik a varázsa.
A jövő ismeretlen számunkra. Nem tudjuk mit rejt, hová visz bennünket, mit tartogat. Meglepetéseket, könnyeket, örömöket... Folyamatosan fent tartja kíváncsiságunk... Vajon mi lesz? A jövőnek ebben rejlik a varázsa.
S a múltat emlékképeinkben őrizzük... néha-néha eszükbe jutnak s felelevenítjük őket. Tanulunk belőlük, elmosolyodunk, ha rájuk gondolunk. Mert a jóra kell emlékezni, a jót kell mindig magunkba szívni. A Múlt varázsa ebben rejlik, a megismételhetetlenségében.

Bennem valahogy erős "képesség" ez az emlékezés. Az életben sok-sok pillanatnál éreztem azt a bizonyos " beégőedést". Azt az érzést, amikor, mintha a pillanat lelassulna, az öröm eltöltené egész lényemet, úgy, mintha boldogabb már nem lehetnék, s a szemeim "lefotózzák" a látottakat. E képzeletbeli képek forognak állandóan fejemben, s mindig úgy érzem, nem felejtem el őket sohasem...




Az emlékek: fenséges költészet, ha eleven boldogságunkra emlékeztetnek, de perzselő fájdalom, ha behegedt sebekhez érnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése