2014. május 31., szombat

Vizsga, szivárvány...

A héten volt a zongora alapvizsgám, mivel már zongorából 6- os vagyok. Nagyon, nagyon izgultam, mivel több, mint 10 tanár előtt kellett teljesíteni. De nagyon jól sikerült.
Az izgulás. Igen erről regényt is lehetne írni, mert én nagyon izgulós típusú ember vagyok, még a legapróbb dolgokon is tudok izgulni, dolgozatírásoknál, felelésnél stb.,  szóval nekem különösen nagy próba tételek a vizsgák.
Vizsgalapot idén is kellett készíteni, ilyen lett:

 
 


A jól sikerült vizsga után elmentünk kutyát sétáltatni apukámmal, és egy csodaszép szivárvány fogadott, akár  vizsga utáni ajándéknak is nevezhetjük....




 És még a nap is gyönyörűen sütött:


2014. május 25., vasárnap

Ajándék szülinapra , gyereknap

Az egyik osztálytársamnak nem rég volt szülinapja, én ezt az ajándékot adtam neki:


Mielőtt elkészítettem, sokat gondolkodtam mit is adhatnék. Eszembe jutott, hogy készíthetnék egy tollat, és az milyen jó hiszen nem minden embernek van kézzel készült tolla. De jött a kérdés, hogy hogyan lehet csinálni egy tollat? Amikor egy nagyon jó ötlet jutott az eszembe. A cipőkbe szoktak kartonpapírból készült vékony csövet tenni, azzal is védik a cipőt a horpadás ellen. Nagyon örültem neki, hogy ezt a kis karton csövet eltettem egy dobozba, mert most milyen jó szolgálatot fog tenni. Szerencsémre pont akkora átmérőjű, hogy belefért a tollbetét. A hosszából levágtam egy keveset. Mielőtt lefestettem volna, azelőtt beleragasztottam a tetejébe egy gyufadarabot, hogy ne essen ki a tollbetét, majd lefestettem és már száradás után lehetett is decoupage-olni. Dísznek raktam rá egy zöldre festett fagyöngyöt és már kész is van egy csodaszép kézzel készült toll.


A baba pedig két fagolyóból, spárgából, anyagból készült. Lefestettem a nagyobb fagolyót, a kisebbiknek pedig arcot rajzoltam, majd össze állítottam. Az egészbe a legmacerásabb az aprócska nyakkendő készítése volt. De ez dobja fel nagyon. Végül belefűztem a spárgát, csináltam rá akasztót és el is készült.




Végezetül ami ugyan már nem kapcsolódik a szülinapi ajándékhoz, de ma van gyereknap.


Ezzel a kis versemmel kívánok mindenkinek boldog gyereknapot....

Gyereknap

Ne hidd azt, hogy csak a gyerekeké ez a nap,
Mert minden ember gyerek marad,
Szívében őrzi a sok játékot, álmot,
Melyekre kicsinek vágyott.
Így aztán ma mindenki gyerek,
Még a 100 éves néni is játszva nevet.
S ha úgy gondolod, nem mondok igazat,
akkor bizonyísd be te magad.
Mert igazán senki nem nő fel,
Csak okosabb és érettebb leszel, 
De gyerek maradsz, 
S mindig gyermekként kacagsz.


Szép vasárnapot mindenkinek!

2014. május 24., szombat

Ajándék tanárnőnek , képek , gondolatok...

Egy szép ajándéknak mindenki örül, főleg ha kézzel van készítve. Idén ezt készítettem anyukámmal zongoratanárnőmnek.


 Egy műanyag gömb decoupage-olva. Belsejében pedig egy gyönyörű szalag hímzett nyaklánc.




Egy váza decoupage-olva, benne levendulák és egy szívecske, ami szintén decoupage-olva lett.




És végezetül itt van pár jó fotó, amit az állatainkról készítettem.
Olyan megnyugtató a kis kerti tó életét nézni, ahogy a teknősök mászkálnak, ki-be a vízbe. Közben a kertben csicseregnek a madarak, ha más nem is a papagájaim biztosan. Valamint elém ül az édes kis kutyusunk és elképesztő aranyosan csak engem néz a szép nagy szemeivel, ezek azok a pillanatok amikért megéri minden nap kutyát sétáltatni, kalitkát takarítani és az egyéb teendők amiket nem mindig olyan nagyon szívesen végzünk el, de ilyenkor ez mind megtérül. Ekkor szoktam arra gondolni, hogy ezek a dolgok milyen csekélységek ahhoz a hatalmas szeretethez képest amit ők tudnak adni nekünk.






Csocsóóó:


 Pityu és az új madaram Lizu...


Lizu története:

Néha történnek az ember életében olyan dolgok, amiket tulajdonképpen nem is tart lehetségesnek, talán ezeket a dolgokat az angyalok alakítják így...
Elmentünk kirándulni. Közben beugrottunk egy sírköveshez, mert egy kelti pultot készített apukám és arra kellet a pult rész. A bácsi madarakat tenyésztett hobbiból. Természetesen megnéztem őket, nagyon aranyosak voltak. Majd szóba került, hogy nem eladási célra tenyészti, és beszélgettünk róla, hogy nekem is van egy madárkám, de már szeretnék neki egy kis barátot. Így aztán, ajándékként megkaptam Lizukát. Ügye vannak szép dolgok az életben, s vannak a földi angyalok.. a kedves emberek.

Mindenkinek nagyon boldog szombatot!

2014. május 18., vasárnap

Vasárnap...


Egy esős vasárnapi ebéd közben nincs is szebb, mint egy égő gyertya, egy csodaszép virágcsokor az asztalon, egy finom ebéd és egy jó zene.




Szép vasárnapot mindenkinek!