2014. április 20., vasárnap

Tojások, pipik

Húsvétra nem is kell több csak pár szép tojás. Ezzel elbűvölünk mindenkit, hiszen így az illető  kedvenc fimét, vagy együttesét tudjuk "rátenni" a tojásra, de  virágokat is, egyszóval szinte bármit. Ez a szalvétától függ, de a hobbi boltokban, áruházakban, bármilyet beszerezhetünk.
Idén decopage-oltam a tojásokat, szerintem nagyon jól sikerültek.







Alapanyagok:

-hungarocell tojások
-szalvéta
-decoupage lakk
-szallag
-gyöngy vagy flitter

Készítése:

A hungarocell tojást bekenem a decoupage lakkal, ezután a kiválasztott szalvétából kivágok egy darabot. ( Vágás előtt tegyük a szalvétára a tojást és kétszer olyan hosszú és egy két centivel szélesebb darabot vágjunk le belőle.) A szalvétáról leveszem a hátoldalán található réteget, majd ráhelyezem a tojásra és a decoupage lakkos ecsettel próbálom meg elsimítani a ráncokat, gyűrődéseket. Utána kis masnit formálok a szalagból, ráragasztom a flittert gyöngyöt, de rá is varrhatjuk, majd ráteszem a tojásra és mát készen is van egy gyönyörű tojás.

Természetesen húsvét nem lehet kis pipik nélkül, ezért ilyen kis lógó pipiket készíttetem. Nagyon édesek és mutatósak. Minden háznak szép dísze lehet, tehetjük ablakba, ajtóra, polcra stb...


2014. április 19., szombat

Húsvét..., Képeslap

Közeledik a várva várt ünnep, a húsvét. A sajátos jellegzetességeivel, a sonkával, tojás festéssel és persze a sok szép dísszel amikkel kidíszítjük otthonunkat.

Ablak párkány díszítés:
 Kis húsvéti hangulat teremtő:


 Tavaszi szekrény:



Anyukám készítette ajándékba nekem, ajtó dísz, igazán gyönyörű:


Anyukámnak most volt a születésnapja és ezt a képeslapot készítettem neki:




Mindenkinek nagyon Boldog Húsvétot kívánok!!!

2014. április 12., szombat