2014. február 28., péntek

Kincses láda

Minden embernek meg vannak a saját féltve őrzött kincsei. Ha csak egy papírlap, egy képeslap vagy egy vidám nap emléke. S hogy ezt hova tehetjük?
Anyukám és Apukám készítette ezt a csodás kis ládikát. Amibe azóta sok kis apró dolog belekerült, s a ládába megbújva foglalják el méltó helyüket. S így ha kinyitjuk, számtalan boldog pillanat jut eszünkbe. Egy kulcsoska vigyáz rájuk....





2014. február 22., szombat

Japán

Készítettem egy gyönyörű montázs képet japánról.Nagyon vidám, színes, bármelyik falnal, polcnak szép dísze lehet.





Mindenkinek szép szombat délutánt!



2014. február 16., vasárnap

Quilling

Nem rég kaptam egy quilling szettet. Alig vártam, hogy kipróbáljam. Most volt a testvérem névnapja és ez jó alkalom volt az új technika kipróbálására. És még mellé készítettem ezt a kis fát ami hasonlít egy bonsaira, de horgolt virágokból készült és egy  ágból. A virágok közepébe és a fára, is lettek téve gyöngyöcskék, így még szebben csillog.
A quilling pedig ugyan sok türelmet igényel, de megéri mert nagyon szép dolgokat lehet készíteni.



 A képeslapba egy verset is írtam:

" Minden ember visel egy nevet.
Minden név a naptárba elfoglal egy helyet.
Eljött a te napod, a Dóri.
Így én BOLDOG NÉVNAPOT szeretnék kívánni."






2014. február 15., szombat

Szülinapi ajándék


Ezt a kis textil dobozt ajándékba készítettem az egyik osztálytársamnak. Hímeztem két feliratot, majd elgondolkodtam mit is lehetne vele kezdeni. Ekkor kitaláltam a doboz ötletét, amiben egy kicsit anyukám is belesegített, de aztán már én is megtanultam a készítését, szóval egy kis gyakorlással mindent meglehet tanulni...
A végén masnival, gombbal díszítettem.



2014. február 8., szombat

További ajándék

Íme ez a gyönyörűséges decoupageolt doboz. Anyukámnak készítettem.




A doboz különlegessége, hogy nem tudtam, hogy mit csináljak ajándékba. Hát lementem a pincébe és elkezdtem keresgélni hátha valami jó dolgot látok, vagy ötletnek vagy alapanyagnak. Ekkor ráleltem egy nagyon régi elsősegély dobozra, ahogy megláttam már tudtam is, hogy milyen szép dobozka lesz majd belőle. Így készült el ez a doboz, jó kis újrahasznosítás! Bárkinek ajánlom, hogy nézzen körül a lakásba, pincébe biztos fog valami jó kis dolgot találni.

Szép szombatot mindenkinek!

2014. február 2., vasárnap

Felvételi után ...

Sajnos eddig nagyon el voltam foglalva a felvételivel, a jegyekkel. Most már túl vagyok rajta egy kitűnő bizonyítvánnyal :).
Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek. Nekem nagyon meghitt, örömteli karácsonyban volt részem és tűzijátékkal teli szilveszterben.

Télen nincs is jobb, mint betakarózni egy jó meleg takaróba és teát kortyolgatni. Itt van egy pár elkészült és átadott karácsonyi ajándék, amit karácsony előtt nem lehetett feltenni.
Testvéreméknek készítettem, ezt két párnát ajándékba, ami szerintem nagyon jól sikerült. Soha nem késő elkészíteni, mintát szívesen adok.







 És itt van egy meleg sál. Télen nincs is jobb egy pihe-puha sálnál...



Valamint a tél első igazi nagy hóesése is nem rég volt, a hó éppen most olvadozik. A hóesés nagyon csodálatos, olyankor csöndes és békés minden. Talán nem csak engem, hanem mindenkit megihletett egy kicsit a hóesés, így készült ez a kis versike. Azt mondják a szó elszáll az írás megmarad, én a szavak szerepét így látom:

"Mit jelent nekem egy szó,
Az el nem mondható.
Bár elszáll a széllel,
De mégis játszik az érzelmekkel,
Mégis tud szeretetet kifejezni,
Mégis tud szíveket összetörni,
És a legboldogabb pillanatokat megszerezni."

És egy másik versike: a boldogság receptje, minden ember szívébe:

"Szeretnék úgy élni, mint a madarak,
Szárnyalni, boldognak lenni az ég alatt.
A legszebb nótát zengeni,
A legkecsesebb tollakkal repülni.
Őszinte, tiszta szívvel szeretni.
Örökre a boldogságot a szívemben érezni."

Mindenkinek szép vasárnap délutánt...